סנן לפי אנשים

צרו קשר

ראש החוג ויועץ לתלמידי בוגר: פרופ' יואב רינון
דוא"ל: yoav.rinon@huji.ac.il

יועץ לתלמידי מוסמך: ד"ר טליה אריאב
דוא"ל: talia.ariav@mail.huji.ac.il

רכזת החוג: גב' גל יאנג
טלפון: 02-5883581
דוא"ל: galzohary@savion.huji.ac.il

שעות קבלה: יום א' 14:30-11:30, ימים ב'-ה', 13:00-10:00
בניין מדעי הרוח, חדר 45405 (גוש 5, צבע ירוק)

סגל אקדמי

YR

פרופ' יואב רינון

ראש החוג

מלמד בחוגים לספרות השוואתית וללימודים קלאסיים באוניברסיטה העברית. הדוקטורט שלו, על יצירתו של המרקיז דה סאד, התפרסם בהוצאת רסלינג (חדר המיתות של סאד, 2003).

קרא עוד
תרגם את הפואטיקה של אריסטו וכתב לה פירוש (הוצאת מאגנס, 2003), ואת ה"תופת" מתוך הקומדיה האלוהית  של דנטה, שעליה כתב פירוש יחד עם לואיזה פרטי-קואומו (הוצאת כרמל, 2014). כתב על תפיסת הטראגי ביצירתו של הומרוס

 

Homer and the Dual Model of the Tragic; Ann Arbor: University of Michigan Press, 2008

ספרו האחרון,  משבר מדעי הרוח, ראה אור בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2014). המחקר הנוכחי שלו עוסק בשאלות זהות ביצירתם של שרל בודליר, מרסל פרוסט וולטר בנימין.  

קראו פחות
Tamar Abramov

ד"ר תמר אברמוב

סיימה לימודי הדוקטורט במחלקה לספרות השוואתית באוניברסיטת הארווארד שם היא התמקדה בספרות גרמנית, צרפתית ואנגלית מסוף המאה השמונה עשרה ועד אמצע המאה העשרים. מלמדת וחוקרת על קו הגבול שבין ספרות ופילוסופיה ובעלת עניין רב גם בתרבות ויזואלית וקולנוע.

קרא עוד
מחקרה והוראתה כולם מכוונים אל הנסיון להבין ולהגדיר פשרו של חופש אסתטי כפי שהוא מתאפשר בתוך מרחבי השיח המשפטי, הפוליטי והמדעי. החופש הזה הוא בעבורה ההרפתקאה של הסוביקט במודרנה ועל פשרה היא מנסה לעמוד.

תמר כותבת על מרגלים, על מסעות וגילויים, על תרגום וגלות. לפני שובה ארצה לימדתי במוסדות שונים בארצות הברית, באירופה ובטורקיה.

קראו פחות
Dr. Talia Ariav

דר' טליה אריאב

ד"ר טליה אריאב עוסקת במחקר ותרגום של עולמות ספרותיים מתת היבשת ההודית, בדגש על מסורות קדם מודרניות בסנסקריט ובטמילית.  כתבה את עבודת הדוקטורט שלה במחלקה ללימודי דרום אסיה באוניברסיטת שיקגו ומלמדת בחוג לספרות כללית והשוואתית מ-2024. חוויית המפגש עם הקשרים אמנותיים רחוקים וזרים היא כוח מניע בעבודתה. מפגש זה, על החיבורים והצרימות שהוא מזמן, מביא אותה לבחון היבטים אתיים ופוליטיים של זהות, מגדר, ומעשה הכתיבה עצמו.

קרא עוד
מטעמים דומים, טליה מתעניינת גם בסיפורי ההתקבלות והפרשנות של יצירות קדם מודרניות לאורך זמן ובמקומות שונים. בחינה כזו מזמינה שיחה רב ממדית בין תפיסות עולם אסתטיות ואתיות שונות, ובכללן הזווית העכשווית והאקדמית בה היא עצמה נטועה. 

טליה כתבה מאמרים העוסקים בין היתר בתפיסת העצמי, בתפיסות מגדריות, ובעולמות לשוניים-אסתטיים ביצירות סנסקריטיות מהמאה השבע עשרה והשמונה עשרה, כמו גם בהקשרים ההיסטוריים והפוליטיים בהם הן נכתבו. בימים אלו היא עובדת על ספר המתחקה אחר כתיבה אינטימית-קוסמופוליטית של מילייה משוררים משפיע אך נשכח מלב שפעל במאה השבע עשרה והשמונה עשרה בדרום תת היבשת, ועל פרויקט נוסף, אודות רב-משלביות בספרות פרפורמטיבית בסנסקריט של המאה השמונה עשרה. טליה מלמדת בין היתר את הקורסים: 'יצירות מופת בספרות עולם א',' 'כיצד להשוות?' (החל מתשפ"ו) וקורסים מתחלפים העוסקים בספרות קלאסית ומודרנית מתת היבשת ההודית, המבקשים לבחון וליצור מפגשים בין עולמות, תיאוריות ספרותיות, ותפיסות עולם שונות. 

קראו פחות
AP

פרופ' עמינדב דיקמן (ז"ל 1958–2022)

בעל תואר ראשון בלימודים קלאסיים מאוניברסיטת תל-אביב, ותואר שני ושלישי מאוניבסיטת ז'נבה שבשוייץ (לימודים רוסיים וספרות השוואתית). לימד בז'נבה, בארה"ב (אוניברסיטת פן סטייט) וברוסיה (אוניברסיטת סנט-פטרבורג). תחומי התעניינותו ומחקרו: שירה עברית ואירופית, היסטוריה ופרקטיקה של אמנות התרגום, תולדות הלשון העברית. פרסם מאמרים ההעוסקים רובם ככולם בשירה ובתרגום וכן ספרי מחקר, ספרי תרגומים משירת אירופה וערך אנתולוגיות שירה. זכה בפרס טשרניחובסקי לתרגום ובפרס ע"ש אליעזר בן-יהודה ללשון העברית. חבר האקדמיה ללשון.

קרא עוד
מספריו: "שירת הכוכבים" אנתולוגיה של שירה צרפתית מן הרנסאנס ("כרמל" 1996), "אובידיוס: שירי העצבת" ("הקבוץ המאוחד", 2000), "ספר תהלים בשירה הרוסית – היסטוריה" (באנגלית, 2001), "בארוקו – משירת אירופה במאה ה-17" ("כרמל", 2012), "אפיגרמות כך ואחרת" ("חרגול", 2016).

קראו פחות
TZ

פרופ' צחי זמיר

פרט לחוג לספרות כללית והשוואתית, צחי מלמד גם בחוג לספרות אנגלית. מחקריו עוסקים בפילוסופיה של הספרות, בעיקר בזיקה לספרות שכנכתבה ברנסנס האנגלי.

קרא עוד
הוא כתב ספרים העוסקים ביחסי הגומלין שבין שקספיר לפילוסופיה, באתיקה ובעלי חיים, ובפילוסופיה של התאטרון, ערך אסופת מאמרים על "המלט" ופילוסופיה וכתב פרשנות פילוסופית ל"גן העדן האבוד" של מילטון.

קראו פחות
Prof. Gur Zack

פרופ' גור זק

פרופ' גור זק הוא מרצה בחוגים לספרות כללית והשוואתית וללימודים רומאניים וראש המכון לספרויות.
מחקריו עוסקים בעיקר בספרות האיטלקית והלטינית של ימי הביניים והרנסנס, תוך דגש על יצירתם של "שלושת הכתרים" של הספרות האיטלקית: דנטה אליגיירי, פרנצ'סקו פטררקה וג'ובאני בוקאצ'ו.

קרא עוד

הוא מתעניין במיוחד באופן בו תפסו יוצרי ימי הביניים והרנסנס את התפקיד האתי, הקיומי והרוחני של קריאת וכתיבת ספרות, ובהיקשים שניתן להסיק מכך לגבי חשיבותה של הספרות לימינו אנו. בנוסף הוא עוסק בתיאוריות של אפקטים ובהיסטוריה של הרגשות ובאופן בו שימשה הספרות כאמצעי לעיצוב רגשות כחמלה, קנאה, זעם וסליחה במעבר מימי הביניים אל ראשית העידן המודרני. בין פרסומיו נכללים הספרים ההומניזם הפטררקי והדאגה לעצמי (קיימברידג'), בוקאצ'ו ונחמת הספרות (המכון האפיפיורי טורונטו), הקבצים נודד לזמנים אחרים: פרנצ'סקו פטררקה – מבחר כתבים (מאגנס), ותשוקות פטררקיות: אפקטים וקהילה ברנסנס העולמי (ברלין), ושורה ארוכה של מאמרים ופרקים על ספרות ימי הביניים והרנסנס. בין הקורסים שגור מלמד: יצירות מופת בספרות העולם, אוטוביוגרפיות בתרבות המערב, כתיבה ומגדר ברנסנס האיטלקי, הומניזם ופוסט הומניזם בספרות הרנסנס, פילולוגיה של רגשות: בין ספרות להיסטוריה, וקריאה ב"קומדיה האלוהית" של דנטה.

 

קראו פחות